1000 m² träning

Traditionellt gym möter funktionellt. Alternativ träning samlat på två våningsplan i ljusa, öppna och inspirerande lokaler där det andas träning 100 timmar i veckan!

Skivstänger, klätterstegar och stakmaskin.

På Campushallen hittar du det mesta för en varierad och inspierande träning, allt för att hålla träningsglädjen vid liv. Träna vid våra lyftarpodier med skivstång för teknik och funktionell träning. För bästa greppet tillåts här eget magnesium.
Välj bland våra fria vikter från 0,5k g- 61 kg, traditionell maskinpark för alla kroppens muskler, chinsstänger och klätterstege för uthållighet samt träning för överkropp. Utmana dig med competition-kettlebell 8 kg- 32 kg. Träna varierat och funktionellt med hela kroppen utifrån dina förutsättningar och dina mål. Högt beläget med utsikt över gymmets maskinpark och grönområden kan du springa dig svettig eller ro dig varm i Campushallens stora utbud av konditionsmaskiner. Öka pulsen med maskiner för löpning, rodd, crosstrainers och stakmaskiner.
Förutom den utrustning som finns i gymmet så finns det bälten, gummiband med mera att låna i vår reception, se detaljerad information här.

 

Trivselregler i gymmet

För att allas trivsel har Campushallen vissa gymregler:

  • Hantera maskiner och redskap varsamt. Plocka undan redskap och häng tillbaka vikter efter dig.
  • Använd rena inneskor. Även lite smuts under skorna kan förstöra våra maskiner och golv.
  • Använd hela och rena kläder, minst linne och shorts.
  • Använd gärna egen handduk och torka av maskiner och redskap efter dig med papper och rengöringsmedel som finns på gymmet.
  • Vid instruktion på grundprogram i gymmet - vänligen respektera gymvärdens företräde till maskinen. 
  • Undvik vila i maskiner och redskap. Ge gärna andra en möjlighet att träna mellan seten.  
  • Vid eventuella fel på våra maskiner eller redskap - meddela våra gymvärdar, personal eller receptionen.
  • Magnesia får endast användas på lyftarpodierna 1-7 

Magnesia använder vi då det blir stor skillnad i greppet när man tränar riktigt tungt. Svett ökar risken att tappa greppet vilket magnesia då motverkar.
 
Det är viktigt att alla hjälps åt att följa dessa trivselregler för att skapa de bästa möjliga förutsättningar för trevlig träning för alla.
 
Vi uppskattar din hjälp. Lycka till med träningen!


 

Temapass i Gymmet

Under terminerna kommer vi att erbjuda olika temakvällar med fokus gymträning.
Olika teman för olika behov, från nybörjare till mer vana tränande. Alla pass är bokningsbara via vårt aktivitetsschema.

 

 

 

 

Ny på gymmet? Fråga våra Gymvärdar!

Är du ny på Campushallen eller kanske helt ny med att träna? Gymvärdarna finns till för dig som har frågor angående gymmets utformning, teknik, övningar samt hur alla maskiner och redskap i gymmet fungerar. Ta tillfället att fråga vår kunniga gymvärdar om träning och få tips och ideér som kan inspirera till fortsatt träning. Håll utkik efter gänget med "Gymvärd" på ryggen så hjälper de mer än gärna till att svara på dina frågor. Du hittar våra gymvärdstider i högerkolumnen eller i vårt schema.

 

 

 

 

Grundprogram i gymmet

Börja träna tillsammans med andra!
"Grundprogram i gymmet" är bokningsbara tillfällen där vi i grupp går igenom ett grundläggande träningsprogram för gymträning. Tillfällena är för dig som har liten eller ingen erfarenhet av styrketräning. Ni kommer vara max fem personer som under en timme får prova på olika maskiner och lära er grundläggande övningar. Gruppen får gemensamt ett förslag på träningsprogram som senare kan användas vid egen träning, eller varför inte tillsammans med någon som du träffat i gruppen? "Grundprogram i gymmet" är ett bra sätt att komma igång eller få en nystart för gymträning. Passet är kostnadsfritt för alla som har giltigt träningskort.
Du hittar och bokar passen i vårt aktivitetsschema.

 

Gymintro för seniorer

Börja träna i gymmet tillsammans med andra!
"Gymintro för seniorer" är bokningsbara tillfällen där vi i grupp går igenom ett grundläggande träningsprogram för gymträning. Träningsprogrammet är anpassat för seniorer. Våra instruktörer är utbildade i seniorträning och de guidar dig till en trygg och effektiv träning. Ni kommer vara max fem personer som under en timme får prova på olika maskiner och lära er grundläggande övningar. Gruppen får gemensamt ett förslag på träningsprogram som senare kan användas vid egen träning, eller varför inte tillsammans med någon som du träffat i gruppen? Gymintro är kostnadsfritt för alla som har giltigt träningskort.
Du hittar och bokar passen i vårt aktivitetsschema.


 

Ordning och redskap

Vi på Campushallen ser till att hålla hög kvalitet på maskiner, utrustning, redskap och lokaler och ser hela tiden till att hålla gymmet i bästa skick. Du som medlem bidrar till detta genom att ställa tillbaka utrustningen på dess rätta plats. Låt andra medlemmar använda maskinen när du vilar. Effektiv träning för alla!
 

 

 

Dopingförebyggande arbete

100% ren hårdträning.
Tillsammans med projektet 100% ren hårdträning arbetar Campushallen mot en dopingfri och trygg träningsmiljö. Vi har tagit ställning och arbetar aktivt mot doping i samarbete med PRODIS, ett nationellt samverkansprojekt som arbetar för att förebygga användandet av anabola androgena sterioder och andra dopingspreparat. Läs mer om PRODIS.

Campushallen har genom projektet, utbildat personal, tagit fram en policy och handlingsplan och är nu en diplomerad anläggning kring förebyggande arbete mot doping.

Campushallen är i och med projektet och diplomeringen även en vaccinerad träningsanläggning i samarbete med det rikstäckande arbetet som Riksidrottsförbundet arbetar för. Läs mer om vaccinera klubben.