Elit

Campushallen sponsrar 14 elitidrottare i olika idrotter. Sponsringen innebär ett samarbete där vi båda parter hjälper varandra mot guld. Elitidrottaren får hjälp med goda förutsättningar för sin träning och tävling genom ett träningskort, som ger möjligheten att träna så mycket de vill i vår anläggning. I gengäld hjälper elitidrottaren Campushallen på olika sätt för att utveckla verksamheten.

Våra elitidrottare är redo att jobba för sina uppsatta mål  i sina idrotter 

För att bli sponsrad av Campushallen i en elitsatsning är kravet att du ska ska vara på en nivå motsvarande landslagsnivå i din idrott och att idrotten är kopplad till RF. Är du intresserad av att bli sponsrad? Kontakta ansvarig, Gunilla Jonsson  013-327 24 37 för dialog.

Om du är intresserad av sponsring kring andra områden eller samarbeten än som enskild idrottare så ber vi dig kontakta verksamhetschef Pia Carlsson, se https://www.campushallen.se/kontakt. Svara då gärna på frågorna: Vad? och För vem? och Varför? samt Hur? för att underlätta vårt ställningstagande. Generellt sponsrar vi inte med pengar utan främst arbetar vi med gemensamma insatser kopplat till lokaler, marknadsföring eller arbete.

Här nedan hittar du våra sponsrade elitidrottare med bild och en liten beskrivning av deras elitsatsning. Vi hoppas att dessa människors fokus på att nå sina mål och deras engagemang i Campushallen på något sätt ska kunna inspirera dig i din egen träning.


 

Vilma Ekström - Simning

Vilma Ekström - simning

Namn: Vilma Ekström
Idrott: Simning (Bröstsim: 50, 100, 200 meter)
Klubb: Linköpings Allmänna Simsällskap 
Född: 1994
Sysselsättning: Studerar till Grundskollärare F-3 vid Linköpings Universitet
Främsta meriter: Semifinal EM (2016), 1 SM silver, 8 SM brons, 3 JSM guld, 5 JSM brons, Semifinal Universiaden i Taipei (2017)
 
Bakgrund: Under mina år i simningens värld har jag varit en del av det svenska landslaget inom alla åldersklasser, ungdoms-, junior- och nu sedan 2013 seniorlandslaget. 2013 kvalade jag till mitt först Europa mästerskap där mitt främsta mål var att kvalificera mig till tävlingen. Nästa steg för mig i min utvecklig var att också nå en semifinal vilket jag kvalificerade mig till våren 2016 då Europa mästerskapen gick i London.  
 
Målsättning: Mitt kommande mål år 2017 är att få simma Universiaden i Taiwan.

Därför tränar jag på Campushallen: För att vidareutvecklas och att nå ytterligare mål krävs nya utmaningar och träningsnivåer. Jag ser fram emot ett samarbete med Campushallen där jag ser möjligheterna till att bli en starkare och mer explosiv simmare. Med mitt andra år på lärarutbildningen passar Campushallen bra då det ligger nära anslutet till universitetet.


Cecilia Kleist - Löpning

Namn:  Cecilia Kleist
Idrott: Friidrott - Långdistanslöping ( 5km - halvmarathon, favoritdistans 10 km) 
Klubb:  IK Akele
Född: 1982
Sysselsättning:  Utvecklingsingenjör på Saab Dynamics
Främsta meriter: Landslagslöpare på distanserna: 3000m - 10 000m, SM-brons terräng 8km, NM-brons 10 000m, NM-guld lag terräng, Finnkampen 10 000m.  

Bakgrund: Löpning och orientering,

Målsättning: Höstens mål är Lidingöloppet som sedan följs av SM i terränglöpning

Därför tränar jag på Campushallen: Att kunna träna på Campushallen är en viktig del av min träning och gör att jag kan variera den på ett bra sätt. Mycket av min tid på Campushallen lägger jag i gymmet där jag tycker att crosstrainer är den bästa alternativtränigne till löpningen, men jag kör även en del styrka, cycle coh springer på banden. Man kan såklart även hitta mig i friidrottshallen och det är verkligen smidigt att ha den i samma byggnad som Campushallens övriga utbud. 


Per Bengtsson - Bågskytte

Namn: Per Bengtsson
Idrott: Bågskytte (Bågstyrka: 47 pounds (I23kg)  Bågens vikt: 2,8kg, Pilens hastighet: ~200km/h)
Klubb: 
Född: 1976
Sysselsättning: Idrottslärare Klara gymnasiet
Främsta meriter: SM-medaljer: 3 guld, 1 silver och 1 brons de senaste 3 åren. Internationella meriter: 17:e-plats på EM 2010 som bästa insats.
Bakgrund:  Precision på 70m: Pilarna inom en 25cm-cirkel när det går som bäst. (Världseliten håller pilarna inom ca 17cm) Bästa världsranking: 176 Nuvarande världsranking: 275
Målsättning:

Därför tränar jag på Campushallen: Att med bibehållen rörlighet klara: Bänkpress 1RM = 95kg, Knäböj 1RM =120kg, Bänkdrag 1RM=95kg. I övrigt att behålla balansen mellan höger och vänster sida då bågskyttesporten handlar om balans och förmåga att repetera en rörelse under belastning under lång tid.


Fredrik Johansson - Friidrott

Namn: Fredrik Johansson
Idrott: Friidrott - löpning (800m - 10 000m) 

Klubb: IFK Växjö

Född: 1986
Sysselsättnng:
Främsta meriter: 5 SM-brons 3000m hinder. Final på 3000m hinder, Universiaden, Kazan 2013 . 9st JSM-medaljer varav 5st guld på 2000m hinder och 5000meter. JNM-silver/brons 3000meter hinder. Tre landskamper och två J-landskamper.
Bakgrund: Bästa distans: 3000m hinder

Personliga rekord: 
1500 m 3:50.09 
3000 m hinder 8:50,30
3000 m 8:10.81 
5000 m 14:35,11

I maj 2014 opererade jag foten och har sedan dess långsamt trappat upp träningen igen. Det har blivit lite bakslag på vägen, men sett ur ett längre perspektiv så är det en klar förbättring över tid. Nyckeln till att bli en bättre löpare är att ha en kontinuerligt hög träningsdos. Allt behöver inte vara just löpning, även om det givetvis är att föredra. På Campushallen har jag de gånger jag hindrats från löpträning ändå kunnat bygga upp både styrka och kondition, framför allt på crosstrainers, på ett sådant sätt att jag inte bara underhållit utan även utvecklats och detta trots att jag egentligen inte kunde ta ett löpsteg under perioder. När jag väl blivit kvitt skadan igen är jag snabbt tillbaka och krigar i sverigetoppen igen, en möjlighet få förunnat. Jag vill påstå att det hade varit svårt för mig att ha samma positiva utveckling om jag inte haft möjlighet att träna på Campushallen.

Målsättning: 

Därför tränar jag på Campushallen: Det jag gillar mest med Campushallen är bra crosstrainers, snabba löpband, generösa öppettider på vardagarna, goda möjligheter till att träna med fria vikter samt att många träningskamrater även tränar här.


Albin Carlsson - Löpning

Albin Carlsson
Idrott: 
Löpning (5000 m – 10 000 m)
Klubb: IK Akele
Född: 1998
Sysselsättning: Studerar Politices Kandidat-programmet vid Linköpings Universitet
Främsta meriter: 6:a USM terräng (2013), 4:a Lidingöloppet 10km P17 (2014)
Personliga rekord:
5000 m: 
16:13 
10000 m: 34:17
Bakgrund: Ända sedan barnsben har jag varit väldigt idrottsaktiv och sysslat med såväl fotboll och innebandy som handboll och ishockey. När jag bestämde mig för att avsluta ishockeyspelandet som elvaåring under hösten 2009 upptäckte jag löparföreningen IK Akele genom en vän till min pappa. Jag fascinerades direkt av tanken på att undersöka hur snabb jag verkligen kan bli. Detta har växt fram som en av de största drivkrafterna i min långsiktiga satsning. 
Vid sidan av min prestationsinriktade satsning betyder löpningen oerhört mycket för mig på ett socialt plan. Jag har genom min idrott fått resa till många olika platser i såväl Europa som Östafrika och träffat helt fantastiska människor på vägen. Alla livslånga vänskapsband och erfarenheter som jag alltid bär med mig är jag obeskrivligt tacksam för.

Målsättning:  För tillfället arbetar jag hårt för att bli av med långdragna bekymmer av löparknä. Jag hoppas och tror att jag snart är tillbaka i normal träning och längtar självklart efter att få ställa mig på startlinjen igen. Min långsiktiga målsättning är att utvecklas kontinuerligt, slå mina personliga rekord och tävla för det svenska landslaget.

Detta tränar jag på Campushallen: 
Jag håller oftast till på gymmet där jag genomför större delen av min kompletterande träning, exempelvis styrketräning, crosstrainer eller spinningcykel. Att få den träningsmöjligheten är oerhört betydelsefullt, speciellt under skadeperioder som nu, då i princip all träning koncentreras till alternativa träningsformer. Under vinterhalvåret använder jag självklart friidrottshallen för mina intervallpass. Inomhusbanan är väldigt viktig och betyder att jag kan genomföra kvalitativ träning i tävlingsmiljö även när det är kallt ute, utan behöva belasta andningen extra tungt på grund av kyla. Det bästa med Campushallen är de enorma träningsmöjligheterna som är samlade under ett och samma tak. Att dessutom ha tillgång till friskvård så som fysioterapi och massage är guld värt!


Alva Olsson - Orientering

Namn: Alva Olsson
Idrott: Orientering
Klubb: Linköpings OK (moderklubb; Västerås SOK)
Född: 1989

Sysselsättning: 
Främsta meriter:
EM-silver i stafett 2014, 2:a Världscup sprintstafett 2014, 6:a Världscup långdistans 2014, 8:a Världscup medeldistans 2015, 8:a Världscup knock-out-sprint 2013, 9:a Världscup sprint 2015, SM-brons sprint 2014. 

Bakgrund: De senaste två åren har jag tagit enorma steg i min utveckling. Under 2013 slog jag mig in i landslaget och fick springa både världscuper och VM. Till säsongen 2014 gjorde jag ytterligare framsteg, med EM-silvret som höjdpunkt! Säsongen 2015 inleddes i januari med världscuptävlingar på Tasmanien. Där tog jag stabila 9:e-plats på sprinten, 8:e-plats på medeldistansen och 17:e-plats på långdistansen och ligger därmed 12:a totalt i världscupen så här långt. 

Målsättning: 

Därför tränar jag på Campushallen: Med träning på Campushallen kan jag komplettera min övriga träning på ett bra sätt. Jag kan träna styrka och få in alternativ träning på framförallt crosstrainer. Under vinterhalvåret passar det dessutom bra att friidrottshallen finns i samma hus. 


Mathias Sjöström - Sportskytte

Foto: Marcus Alsér

Namn: Mathias Sjöström
Idrott: Sportskytte
Klubb: Vimmerby skytteförening
Född: 1994
Sysselsättning: 
Främsta meriter: 2 NM silver, 2 guld, 3 silver, 2 brons på JSM/SM, Två svenska rekord som junior, Representerat Sverige vid EM och landskamper.

Bakgrund: År 2000 satte jag för första gången min fot i Vimmerbys skyttehall, då 6 år gammal, 2009 introducerades jag för det internationella programmet som består av de tre disciplinerna; 60 skott stående med luftgevär på 10m inomhus samt 60 skott liggande och 3x40 skott (knästående, liggande och stående) som båda skjuts med frigevär på 50m utomhus. Dessa tre discipliner är dem jag idag tävlar i och min huvudsatning ligger på 3x40, även kallat helmatch.  

Målsättning: Efter två fjärdeplatser på SM 2016 och 2017 så målet för 2018 att återigen ta med mig upp på pallen samt att skjuta EM och Universiaden 2019. 

Därför tränar jag på Campushallen: Som skytt är det viktigt att under lång tid kunna utföra samma monotona moment med hög koncentration vid stor statisk belastning. Därför blir fysisk träning också en stor del av skyttet. Styrka och stabilitet i bål, kondition, balans samt en allsidig och jämnt tränad kropp är viktiga fysiska förutsättningar för en skytt. Campushallen erbjuder mig ett stort urval av olika träningsformer där jag kan inkludera dessa delar. Den stora variationen i de olika möjligheterna gör att träningen heller aldrig blir tråkig.  
För mer information som mig och mitt skytte, besök gärna: http://www.mathiassjostrom.com/ 
På länken nedan kan ni höra mig i en intervju från januari 2014 med P4 Kalmar inför beslutet av priset ”Årets sportkomet” 2013 i Kalmar län.

 http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5755288 

 

Rickard Kåhre - Alpin skidåkning

 

 

 

 

 

Namn: Rickard Kåhre
Idrott: Alpin utförsåkning
Klubb:
Född: 1991
Sysselsättning: Går på skiduniversitetet i Östersund och studerar till byggingenjör. 
Främsta meriter: Nionde plats på Universiaden i Kazakstan 2017 och 28:E plats i TyskaOberjoch på Europacup.

Bagrund: Jag är en alpin skidåkare från Linköping, vilket egentligen är fel stad att bo i om man vill utöva en vinteridrott. Därför har jag bott norrut sedan jag var 16 år och återvänder varje sommar för att träna på Campushallen. Nu bor jag i Östersund och går på skiduniversitetet där jag studerar till byggingenjör, en av de bästa platserna i Sverige för att få varierad åkning, med Åre som huvudträningsort. Jag tävlar framför allt i grenen slalom och är i den grenen rankad 118 i världen och på en åttonde plats i Sverige. 

Målsättning: Det är Europacup som kommer vara i fokus den kommande vinter där jag hoppas på att ta flera poäng coh från det lägen ha en chans att köra världscupen. 

Därför tränar jag på Campushallen: På Campushallen tränar jag mest på sommaren och vissa tillfällen när jag är hemma i Linköping under säsong. En stor del av passet hänger jag vid lyftarpodiet för att bättra på benstyrkan, men en hel del tid läggs även på coreträning och konditionsträning för att vara förberedd för vintern. 

 


Sara Söderberg - Friidrott

Namn: Sara Söderberg
Född: 1994
Idrott: Friidrott – 60, 100 och 200 meter
Personliga rekord: 60m 7,64s, 100m 11,96s och 200m 24,54s
Klubb: Tjalve IF Norrköping
Sysselsättning: Student

Jag heter Sara Söderberg, är 23 år gammal och tränar och tävlar i friidrottsgrenarna 60, 100 och 200 meter.  Jag har tränat friidrott sedan jag var 9 år gammal, jag fastnade för friidrott eftersom det är en så mångsidig idrott. Jag har tränat och tävlat i alla möjliga grenar sedan dess men nu satsar jag på kort sprint, det vill säga 60, 100 och 200 meter. Jag har tagit flera junior SM-medaljer i både sprint och mångkamp. Jag har även medaljer från Nordiska och Baltiska mästerskapen för juniorer och har tagit 2 medaljer på ”stora” SM i mångkamp. Jag har även deltagit i en hel del uppdrag i juniorlandslaget.
Sommaren 2016 lyckades ta 2 guld på junior-SM i Hässleholm, både på 100m och på 200m. Jag deltog även i Nordiska-Baltiska U23 Mästerskapen i Finland där jag sprang 100m, 200m och 4x100m. I stafetten lyckades vi ta ett silver. Jag avslutade säsongen med mångkamps-SM i Falun. Där lyckades ta ett silver i kvinnor 22 och kom på en 5:e plats i kvinnor!


Marcus Jansson - MTBO

Namn: Marcus Jansson
Idrott: Mountainbike-orientering (MTBO)
Klubb:  Garphyttans IF
Född: 1992
Sysselsättning: Industridoktorand på Atlas Copco/LiU
Bakgrund: Jag hållit på med MTBO sedan 2012, som är en ganska ny gren inom orienteringssporten. Innan sysslade jag med både "konventionell" orientering och längdskidor. Sedan 2014 har jag varit med i seniorlandslaget och jag har hunnit delta i ett flertal internationella mästerskap, både EM och VM. Min bästa placering i VM-sammanhang är en 10:e-plats från 2017.
  
Målsättning: Jag vill fortsätta utvecklas för att bli så bra jag kan. En individuell VM-medalj är såklart något som hägrar och kan vara realistiskt inom de närmsta åren.
Därför tränar jag på Campushallen: Under grundträningen tillbringar jag en hel del tid i gymmet för att jobba på min styrka och explosivitet. Resterande delen av året blir det mest kompletterande träning för bålen och skadeförebyggande träning. Läget och öppettiderna gör det möjligt för mig att träna antingen före jobbet eller på lunchen, och därmed kan få in dubbla pass även under arbetsdagar.


 

Tiffany Bettembourg - Kettlebell Sport

Namn: Tiffany Bettembourg
Idrott: Kettlebell Sport
Klubb: Campushallen/LSIF
Född: 1990
Sysselsättning: Jurist på LRF Konsult

Främsta meriter: Tog VM-guld ohc slog världsrekord över samtliga viktklasser år 2017 i jerk (2x16 kg) VM-silver 2017 i Long cycle  (2x16 kg), EM-guld 2017 i Long cycle half-marathoin (1x20 kg), NM-guld 2017 i Long cycle (2x20 kg), SM-guld 2017 i Long cycle (2x20 kg), slog tåv svenska rekord i Long cycle 2017, VM-silver 2016 i Snatchstafett (1x16 kg) och SM-guld 2016 i Long cycle (2x16 kg).

Bakgrund: Jag ahr alltid levt en aktiv livsstil och har alltid sökt nya utmaningar. Hösten upptäckte jag kettlebells av en slump, via ett pass på Campushallen. När jag började med träningsformen upplevde jag resultat redan från första månaden - jag blev starkare, mer uthållig och fick dessutom synliga resultat på fysiken. När jag sedan bestämde mig för att satsa hejärtat på sporten uupptäckte jag den mentala bidten och den fantastiska känslan av att pusha sig själv utöver det man trodde var sina gränser. Kettlebells sport är en oerhört mental coh teknisk sport. Det krävs tålamod för att lära sig tekniken oc hatt förbättra den, uthållighet för att klara träningsformen och pannben för att stå tio minuter (och mer inom maratongrenarna) på tävling.

Målsättning: Slå mtt världsrekord i Jerk, klara 80 repetitioner med två 20kg klot i grenen Long cycle. 

Därför tränar jag på Campushallen: 
En av Sveriges största träningsanläggningar med brett utbud av olika redskap och pass som kan utveckla min styrka och uthållighet. Så vitt jag känner till har Campushallen det största utbudet av Competition kettlebells (utformade för tävling på internationell nivå) i Sverige. Härliga och stöttande träningskamrater som man lärt känna genom åren.