Sponsring

Campushallen sponsrar 17 elitidrottare i olika idrotter. Sponsringen innebär ett samarbete där vi båda parter hjälper varandra mot guld. Elitidrottaren får hjälp med goda förutsättningar för sin träning och tävling genom ett träningskort, som ger möjligheten att träna så mycket de vill i vår anläggning. I gengäld hjälper elitidrottaren Campushallen på olika sätt för att utveckla verksamheten.

För att bli sponsrad av Campushallen i en elitsatsning är kravet att du ska ska vara på en nivå motsvarande landslagsnivå i din idrott och att idrotten är kopplad till RF. Är du intresserad av att bli sponsrad? Kontakta ansvarig Pia Carlsson013-327 24 24 för dialog.

Om du är intresserad av sponsring kring andra områden eller samarbeten än som enskild idrottare så ber vi dig kontakta vår marknadsansvarige, se https://www.campushallen.se/kontakt. Svara då gärna på frågorna: Vad? och För vem? och Varför? samt Hur? för att underlätta vårt ställningstagande. Generellt sponsrar vi inte med pengar utan främst arbetar vi med gemensamma insatser kopplat till lokaler, marknadsföring eller arbete.

Här nedan hittar du våra sponsrade elitidrottare med bild och en liten beskrivning av deras elitsatsning. Vi hoppas att dessa människors fokus på att nå sina mål och deras engagemang i Campushallen på något sätt ska kunna inspirera dig i din egen träning.


 

Vilma Ekström - Simning

Född 1994
Klubb Linköpings Allmänna Simsällskap 
Mitt bästa simsätt Bröstsim, (50, 100, 200 meter)
Främsta meriter Semifinal EM (2016), 1 SM silver, 8 SM brons, 3 JSM guld, 5 JSM brons
Utbildning Grundskollärare F-3, Linköpings universitet
 
Under mina år i simningens värld har jag varit en del av det svenska landslaget inom alla åldersklasser, ungdoms-, junior- och nu sedan 2013 seniorlandslaget. 2013 kvalade jag till mitt först Europa mästerskap där mitt främsta mål var att kvalificera mig till tävlingen. Nästa steg för mig i min utvecklig var att också nå en semifinal vilket jag kvalificerade mig till i våras då Europa mästerskapen gick i London. Mitt kommande mål år 2017 är att få simma Universiaden i Taiwan. 
 
För att vidareutvecklas och att nå ytterligare mål krävs nya utmaningar och träningsnivåer. Jag ser fram emot ett samarbete med Campushallen där jag ser möjligheterna till att bli en starkare och mer explosiv simmare. Med mitt andra år på lärarutbildningen passar Campushallen bra då det ligger nära anslutet till universitetet.


Jonathan Hydén - Karate

Född: 1991
Längd och vikt: 93 kg fördelat på 184 cm
Representerar: Linköping Sportkarate och Svenska Karatelandslaget
Brinner för all typ av kampsport, men tävlar i karate med sikte på medalj i de stora mästerskapen: EM och VM.

Meriter: SM-Guld, NM-medaljer,VM 16:e, German Open Premier Leauge 5:a.
Idrottsförebilder: Zlatan Ibrahimovic och Michael Jordan.

Några personbästa:
197,5kg Marklyft
160kg Knäböj
110kg Hängande frivändning
77,5kg Hängande ryck

Höstsäsongen 2014 startade på ett utomordentligt bra vis för min del. Jag fick lite av ett genombrott på den internationella scenen där jag lyckades kriga mig till final på Banzai Open, en av de tävlingar förutom världscupen som lockar flest duktiga fighters. Efter flertalet hårda matcher som krävde både mental och fysiskt styrka stod jag äntligen på pallen med ett silver, dock lite besviken över min finalprestation. Följande världscuptävlingar var jag delvis nedtränad inför höstsäsongens stora mål och lyckades inte leva upp till min potential. 

Inför säsongsavslutningen 2014, SM i Sundsvall, hade jag en oerhörd revanschlust efter föregående års besvikelse då jag diskade ut mig i semifinal. Förberedelserna inklusive sista två veckornas formtoppning visade sig ha resultat då jag enkelt tog mig till final. Väl i finalen mötte jag regerande svenska mästaren och efter att ha styr matchen dit jag vill ha den från start, vinner jag matchen med 9-0 innan full tid och avslutar den med mitt favoritkast, hiza guruma. Ett bättre säsongsavslut får man leta efter.

Förberedelserna inför kommande säsong är redan påbörjade. Just nu är jag inne i en uppbyggnadsperiod där styrke och konditionsträning på Campushallen är en oerhört viktig pusselbit i min satsning. Mitt nästa stora mål är EM i Izmir, Turkiet som går av stapeln 19-22 Mars 2015. Innan dess väntar delmål i form Paris Open, Dutch Open och Estonian Open vilka utgör uttagningstävlingar där jag ska samla poäng till det nationella rankingsystemet


Cecilia Kleist - Löpning

Klubb: IK Akele
Idrott:  Friidrott-Löpning
Född: 1982
Sysselsättning:  Arbetar på Saab AB som Beräkningsingenjör inom miljötålighet
Utbildning: Civilingenjör Maskinteknik, Linköping
Blogg: http://springlfa.se/author/cissis-blogg/

 


Kenneth Frykler - Amerikansk Fotboll

Amerikansk Fotboll är en idrott som för mig liknar den ultimata sporten, man kan se det som ett fysiskt schackspel. Sporten går ut på att strategiskt och fysiskt slå sin motståndare. Du ska antingen välja en strategi som tar ut din motståndare ur spelet eller slå din motståndare med ren och skär styrka eller hastighet. Därför är det viktigt att man inte enbart tränar styrka eller att man springer intervaller utan att man ser sin kropp som en maskin som hela tiden måste utvecklas på alla plan. Balans, reaktion, explosivitet, rörlighet och spelförståelse är bara några ut av attributen som man måste träna upp för att bli en lyckad Amerikansk Fotbollspelare.


Per Bengtsson - Bågskytte

Namn: Per Bengtsson
Bågstyrka: 47 pounds (23kg)
Bågens vikt: 2,8kg
Pilens hastighet: ~200km/h
Precision på 70m: Pilarna inom en 25cm-cirkel när det går som bäst. (Världseliten håller pilarna inom ca 17cm)
SM-medaljer: 3 guld, 1 silver och 1 brons de senaste 3 åren.
Internationella meriter: 17:e-plats på EM 2010 som bästa insats.
Bästa världsranking: 176
Nuvarande världsranking: 275
Ambitioner med fysträningen på Campushallen:
Att med bibehållen rörlighet klara: Bänkpress 1RM = 95kg, Knäböj 1RM =120kg, Bänkdrag 1RM=95kg. I övrigt att behålla balansen mellan höger och vänster sida då bågskyttesporten handlar om balans och förmåga att repetera en rörelse under belastning under lång tid.


Fredrik Johansson - Friidrott

Namn: Fredrik Johansson
Född: 1986
Klubb: IFK Växjö
Moderklubb: IFK Växjö
Tävlingsdistanser: 800m-10km
Bästa distans: 3000m hinder
Främsta meriter: 5 SM-brons 3000m hinder. Final på 3000m hinder, Universiaden, Kazan 2013 . 9st JSM-medaljer varav 5st guld på 2000m hinder och 5000meter. JNM-silver/brons 3000meter hinder. Tre landskamper och två J-landskamper.


Albin Carlsson - Löpning

Albin Carlsson
Född:1998
Idrott: Löpning
Klubb: IK Akele
Målet för säsongen är att ta en topplacering på USM och på längre sikt ta en plats i det svenska landslaget. Min favoritdistans är 5000 m, men distansen löps sällan i ungdomsklasserna så för tillfället ligger fokus på 1500 m och 3000 m. Närmast i tiden ligger IUSM i Växjö där jag ska springa 1500 m och därefter åker jag till Kenya för ett träningsläger över påsk.


Joni Jakoo - Löpning

Gren: 800m
Personligt rekord: 1.47.01
Mål med 2013: Göra en attack mot det Svenska rekordet på 800m
Klubb: Hammarby IF
Tränare: Per Synnerman
Meriter: Sju finnkamper (seger 2010), två SM-guld (senast 2011), deltagit på VM, EM, Lag-EM m.m.
Träningsmängd 2012: antal pass 576
Främsta egenskap: Disciplinerad
Favoritidrottare: Inom friidrotten Wilson Kipketer (f.d. Världsrekordhållare på 800m), annars Teemu Selänne (ishockey) och efter femmilen på skid-VM i år så även Johan Olsson.
Äter helst: Indiskt och mycket fika
Gör om jag får tid över: Läser


Joakim Arveskär - Freestyle frisbee

Frisbee är en tävlingsidrott bestående av ett antal grenar som utförs i lag eller individuellt. De olika grenarna är sinsemellan mycket olika varandra, men de har en gemensam nämnare, discen (frisbeen). Varje gren har discar anpassade för deras speciella krav.

Freestyle, som även den är en laggren med två eller tre spelare som tillsammans till musik ska utföra ett program med frisbeen som redskap. Man bedömer svårighet, utförande och konstnärligt intryck. Man kastar discen till varandra, oftast med mycket spinn, och ska sedan försöka utföra så mycket trick som möjligt. I par tävlar vi i 4 minuters rutiner och i Coop där tre spelare utför sin rutin tävlar vi i 5 minuter. För mig är Frisbee freestyle den optimala sporten där utövaren får ge utryck konstärligt, idrottsligt och även emotionellt. Både höger och vänster hjärnhalva får jobba både under träning som tävling. Frisbee freestyle har tävlats organiserat sedan 70 talet och spelare hittar fortfarande på nya tricks. Jag tog mitt första VM guld 2008 i Bologna Italien och har sammanlagt 3 VM guld 5 EM guld och 16 SM guld. Det är den största medaljskörd någon svensk tagit i Freestyle. 2015 kommer Norrköpings Frisbee klubb att arrangera VM där jag har för avsikt att försvara mitt guld tillsammans med Reto Zimmermann från Schweiz. 
Bifogar länk från tävlingen WFDF 2013 World Frisbee Disc Federation: http://www.youtube.com/watch?v=ot51PKUDSRY 


Carl Ahremark - Volleyboll

Född: 1989
Klubb: Linköpings Volleyboll Club

Meriter: 35st J-landskamper, 30st A-landkamper, två SM-guld säsongen 09/10 samt 11/12, ett SM-silver säsongen 13/14, tre SM-brons säsongen 08/09 och 10/11 samt 12/13. Vinnare av Svenska Cupen 13/14och vinnare av Grand Prix 11/12 samt 13/14.


Alva Olsson - Orientering

Född: 1989
Klubb: Linköpings OK
Moderklubb: Västerås SOK 
Främsta meriter: EM-silver i stafett 2014, 2:a Världscup sprintstafett 2014, 6:a Världscup långdistans 2014, 8:a Världscup medeldistans 2015, 8:a Världscup knock-out-sprint 2013, 9:a Världscup sprint 2015, SM-brons sprint 2014. 

De senaste två åren har jag tagit enorma steg i min utveckling. Under 2013 slog jag mig in i landslaget och fick springa både världscuper och VM. Till säsongen 2014 gjorde jag ytterligare framsteg, med EM-silvret som höjdpunkt! Säsongen 2015 inleddes i januari med världscuptävlingar på Tasmanien. Där tog jag stabila 9:e-plats på sprinten, 8:e-plats på medeldistansen och 17:e-plats på långdistansen och ligger därmed 12:a totalt i världscupen så här långt. 

Med träning på Campushallen kan jag komplettera min övriga träning på ett bra sätt. Jag kan träna styrka och få in alternativ träning på framförallt crosstrainer. Under vinterhalvåret passar det dessutom bra att friidrottshallen finns i samma hus. 


Mathias Sjöström - Sportskytte

Foto: Marcus Alsér

År 2000 satte jag min fot för första gången i skyttehallen i Vimmerby, då 6 år gammal. 9 år senare, 2009, introducerades jag för de grenar som idag är mina huvudgrenar: 60 skott stående med luftgevär på 10 meter inomhus, 60 skott liggande med frigevär på 50 meter utomhus samt 3x40, eller så kallat helmatch, som skjuts i ställningarna knästående, liggande och stående, också det på 50 meter utomhus. 

Karriären fick en kometstart då jag tog min första internationella medalj redan på min tredje tävling i grenen luftgevär. Fortsättningsvis har inte vägen mot framgång varit spikrak men sommaren 2013 började framgångarna avlösa varandra med bland annat ett svenskt rekord och två JSM medaljer. 2014 kom det riktigt stora genombrottet på 50-meters skyttet. Säsongen inleddes med ett inofficiellt svenskt rekord i 60 skott liggande för herrjuniorer (inofficiellt av den anledning att det sköts inomhus och där finns det inga officiella rekord). När säsongen var slut låg i skytteväskan, dubbla totalvinster i Sweden GP, ett guld och ett silver från JSM, en femte- och en sjundeplats från SM och till sist, men inte minst, ett NM silver. 
Kommande säsong är mitt första år som senior och målet är att fortsätta förbättra mitt ståendeskytte där grunden läggs under luftgevärssäsongen. Vidare är målet att konkurrera in mig i medaljstriden på SM samt även ta en plats till EM och Universiaden (student OS) i 50-meters grenarna. På längre sikt är det OS 2020 i Tokyo som är målet. 


Peder Jungstedt - Amerikansk fotboll

Jag har precis flyttat till Linköping från Stockholm och ser fram emot att fortsätta utvecklas som fotbollsspelare. Campushallen erbjuder alla förutsättningar för den mångsidiga träning som krävs för att vara framgångsrik inom amerikansk fotboll. Min första erfarenhet av sporten fick jag som 16-åring i skollaget under gymnasiet, och kort därefter började jag spela i klubben Solna Chiefs U19-lag. Efter min första säsong inledde klubben en allians med Täby Flyers och skapade laget STU Northside Bulls. Med Bulls U19-lag vann jag SM-guld 2006 och 2007. Under min andra säsong blev jag uttagen till juniorlandslaget, och har sedan dess spelat i såväl junior- som seniorlandslaget. Efter den svenska säsongen 2011 spelade jag för Sydney University Lions i Australien, där jag var med och vann ett state championship och blev uttagen till ligans all star-lag. Under åren har jag huvudsakligen spelat cornerback och safety (defensive back), positioner där man behöver en kombination av fysik, finess och spelförståelse. 2012 blev jag utnämnd till Sveriges bästa defensive back, vilket är min främsta individuella merit som fotbollsspelare. Innan jag började med amerikansk fotboll satsade jag på basket och vann bland annat dåtidens inofficiella junior-SM och junior-NM för klubblag


Anton Persson - Mountainbikeorientering

Född: 1994
Klubb: OK Pan-Kristianstad
Pluggar: Första året på maskin
Meriter: JVM - brons i stafett, 5:a och 6:a individuellt. JSM - 3 guld, 5 silver, 1 brons. 7 starter i seniorvärldscupen.

Mountainbikeorientering (MTBO) är långt ifrån en stor sport, men det kombinerar de två idrotter som jag tycker är allra roligast - orientering och cykling. Under min tid som junior utvecklades jag från att vara i botten av de internationella resultatlistorna till att kriga om medaljerna på JVM. Inför kommande säsong är målet att få till en riktigt bra grundträning och på så sätt etablera mig i seniorlandslaget.


Rickard Kåhre - Alpin skidåkning

Jag heter Rickard Kåhre och är född i Linköping 1991. Jag fastnade för alpint redan som 7-åring när min syster fick mersmak efter skidsemestern. I flera år höll jag till och tränade i Kisa och åkte iväg till Sälen under helgerna på hösten. När jag tills slut kom in på skidgymnasiet nådde jag ett av mina stora mål i livet och flyttade utan tvekan hemifrån som 16-åring. Dessutom flyttade jag till Gällivare, 130 mil norrut. Där spenderade jag de fyra år man faktiskt går på skidgymnasie med att utveckla min åkning och mig själv som person. Det var en stor möjlighet bara att få träna på dagtid och ha flera heltidsantsällda tränare som hjälpte till med planering. Nu går jag på skidhögskola i Tärnaby och flyttar hem till Linköping över somrarna. Mitt första år på skidhögskolan ramlade jag i Schweiz i början av säsongen och drog korsbandet och har sedan dess försökt hålla min fysik och knästyrka på topp. 


Sara Söderberg - Friidrott

Namn: Sara Söderberg
Född: 1994
Idrott: Friidrott – 60, 100 och 200 meter
Personliga rekord: 60m 7,64s, 100m 11,96s och 200m 24,54s
Klubb: Tjalve IF Norrköping
Sysselsättning: Student

Jag heter Sara Söderberg, är 23 år gammal och tränar och tävlar i friidrottsgrenarna 60, 100 och 200 meter.  Jag har tränat friidrott sedan jag var 9 år gammal, jag fastnade för friidrott eftersom det är en så mångsidig idrott. Jag har tränat och tävlat i alla möjliga grenar sedan dess men nu satsar jag på kort sprint, det vill säga 60, 100 och 200 meter. Jag har tagit flera junior SM-medaljer i både sprint och mångkamp. Jag har även medaljer från Nordiska och Baltiska mästerskapen för juniorer och har tagit 2 medaljer på ”stora” SM i mångkamp. Jag har även deltagit i en hel del uppdrag i juniorlandslaget.
Sommaren 2016 lyckades ta 2 guld på junior-SM i Hässleholm, både på 100m och på 200m. Jag deltog även i Nordiska-Baltiska U23 Mästerskapen i Finland där jag sprang 100m, 200m och 4x100m. I stafetten lyckades vi ta ett silver. Jag avslutade säsongen med mångkamps-SM i Falun. Där lyckades ta ett silver i kvinnor 22 och kom på en 5:e plats i kvinnor!

 

Edvin Johansson

Jag heter Edvin Johansson och är 22 år. Jag elitsatsar för att nå världseliten i kanot och kanotmaraton. I år 2015 har jag haft min bästa säsong någonsin då jag har fått representera Sverige vid två internationella tillfällen. Första gången var vid en internationell K4 (fyramanna) tävling i Valladolid i Spanien där vi slutade på sjunde plats i tufft internationellt motstånd. Andra gången jag representerade Sverige var vid Dalslands kanotmaraton där jag slutade på tolfte plats av 600 deltagare. Dalslands kanotmaraton ingår i world-maratonseries och har många internationella deltagare. Detta år hade jag även fina framgångar på SM där jag tog medalj i K2 (tvåmanna) och K4 (fyramanna). På SM tog jag mig också till A-final i senior klass på K1 1000m. Min målsättning är att under de närmsta åren få representera Sverige vid fler internationella tävlingar och mästerskap och kunna placera mig.

Tips

Frys ditt träningskort...

...upp till 90 dagar!

Frys ditt träningskort
Personlig träning

Zen Coaching

"Vilken upplevelse, från ett virrvarr av tankar och känslor till ett lugn fullt av klarhet.” Isa, studerande

Läs mer om Zen Coaching
Personlig träning

MammaMage

Campushallen presenterar nu vår helt egen certifierade MammaMage-tränare! Stärk kroppen före eller efter förlossningen.

Läs mer om MammaMage