Information, trivselregler och villkor för medlemskap

Som medlem är det viktigt att du känner till och följer våra trivselregler samt villkor.
Det handlar om allt från att vi jobbar för en dopingfri träningsmiljö till att komma i tid till våra aktiviteter. Reglerna är till för att vi vill skapa så bra förutsättningar som möjligt för både rolig och givande träning.

 


Jag är ny på Campushallen!

Vi på Campushallen tror på träningsglädje, därför vill vi att du ska hitta träning som du trivs med och tycker är roligt.
För att du ska kunna skapa dig en egen bild av anläggningen och vårt utbud ger vi dig möjlighet att helt gratis provträna två gånger!

Hur gör jag för att provträna?

Vid registreringen har du automatiskt fått två gratis provträningar. Du kan använda dem för att träna i gymmet, i friidrottshallen, eller vara med på våra grupptränings- eller bollsportsaktiviteter. Våra aktiviteter bokar du enkelt via vårt aktivitetsschema och din biljett hämtar du sedan ut i receptionen. Logga in med de uppgifter du angivit vid registreringen.

Skapa konto och få två provträningar gratis!

Att tänka på inför provträning
 • Du behöver legitimera dig för att hämta ut din biljett i receptionen (för att vi ska veta att du är du).
 • Biljetten måste hämtas senast fem minuter innan aktiviteten startar.
 • Du kan boka en plats sju dagar i förväg och om du måste avboka ska detta ske senast en timme innan aktiviteten startar.
 • Du behöver komma i tid till aktiviteten för att få vara med, så kom i god tid!
 • Du får låna eventuell utrustning som behövs för aktiviteten om du inte har egen, t.ex. innebandyklubba och badmintonracket.

Glöm inte att ta med dig legitimation vid provträningen!
(Provträning gäller för dig som är ny på Campushallen eller om du inte haft kort hos oss på minst ett år.)

 

Trivselregler

För att alla ska trivas och få ut mesta möjliga av sin träning har Campushallen vissa trivselregler. 

 • Respektera instruktören och dina medtränanade, kom i tid till passet.
 • När du är på gruppträningspass eller i gymmet är det bra att använda en handduk som täcker hela ligg- eller sittytan på maskiner och bänkar.
 • Kom ihåg att ställa tillbaka de redskap du använt på rätt plats. 
 • Torka av redskap, maskiner och bänkar efter användning. Papper och rengöringsmedel finns i alla våra lokaler.
 • Ha alltid på dig hela och rena träningskläder. Du behöver alltid ha inomhussskor på dig i Campushallens lokaler. Undantag är endast gruppträningsaktiviteter där instruktör ber att du tränar barfota eller i strumpor.

Jag har köpt träningskort!

Min profil

Genom att logga in på campushallen.se kan du under "Min profil” se; dina aktiva abonnemang, din träningsstatistik, dina bokade aktiviteter, prenumerera på dina bokningar i din kalender samt hantera dina personliga uppgifter. 

Incheckning

Varje gång du besöker Campushallen vill vi att du registrerar att du är här. Checkar in gör du i någon av våra incheckningsterminaler i entrén på anläggningen. Campushallen har RFID-taggade kort, vilket gör att du bara lägger ditt kort mot en läsare så blir du incheckad på gymmet eller en biljett till bokad aktivitet skrivs ut. Biljetten du får från terminalen lämnar du till instruktören där aktiviteten hålls. Tänk på att komma i god tid eftersom många ofta vill träna samtidigt och det kan bli kö vid terminalerna.

Boka och avboka 

Du kan boka en plats tidigast sju dagar i förväg och om du måste avboka ska detta ske senast en timme innan aktiviteten startar. Syftet med tidsintervall för avbokning är att vi vill ge så många som möjligt chansen att träna och personer som står på reservlistan en möjlighet att hinna förbereda sig och ta sig till Campushallen innan aktivitetsstart. 
Incheckning till din bokade boll- eller gruppträningsaktivitet ska ske senast fem minuter innan aktiviteten startar, annars förlorar du din bokade plats. Ej incheckad plats tas bort och annan person har möjlighet att drop in-boka sig på aktiviteten.
Du har självklart chans att boka in dig igen om det finns platser kvar, och du unviker då varning och eventuell spärr.

Vi rekommenderar att du alltid förhandsbokar dig på aktiviteter så att vi har möjlighet att nå dig via sms eller mail om några ändringar skulle ske.

Är det första gången du missar en aktivitet får du en varning, som ligger kvar i 12 månader.
Om du, två gånger, varken avbokar din plats eller checkar in, blir ditt träningskort 
spärrat för träning och bokning. Spärren kan du häva genom att betala en avgift på 100 kr i receptionen. 

Glömt träningskort vid träning

Har du glömt ditt träningskort när du ska träna så hjälper vi dig i receptionen. 

Kortkontroller

Det är viktig att du vid alla träningstillfällen checkar in till gymmet eller hämtar ut biljett till aktuell aktivitet. Vårt bevakningsföretag, Securitas, gör vid flera tillfällen per vecka oannosnserade kortkontroller. Har du lånat ut ditt kort till annan person eller inte checkat in kan det innebära att ditt träningskort spärras och att du behöver betala en avgift för att återfå träningsrättigheterna. Har du inget giltigt träningskort görs en polisanmälan. Personal från Securitas finns på plats för din säkerhet och kan svara på enklare frågor om anläggningen. För frågor kring våra träningskort, avgifter m.m. så vill vi att du kontaktar personalen i receptionen. 

Reservlista och Drop in

Är passet fullt kan du boka in dig på reservlistan. Blir du inbokad på ordinarie lista får du ett SMS och ett mail senast en timme innan aktiviteten startar. En timme innan aktiviteten startar försvinner också reservlistan eftersom ingen då har möjlighet att avboka sin plats. Fem minuter innan aktiviteten startar släpps alla biljetter som inte är uthämtade, då finns möjlighet att snabbt drop in-boka sig.

Var alltid beredd på att gå på passet om du bokat in dig på reservlistan eftersom du kan få en plats bara några sekunder innan avbokningstiden är ute.

Kom i tid

Kommer du till träningslokalen när aktiviteten startat kan du inte vara med och det för att inte störa övriga deltagare. På Campushallen försöker vi alltid starta passen på utsatt tid. Av hänsyn till passets deltagare har vi som regel att den som kommer senare än aktivitetens starttid inte får delta. Regeln är till för att du som medlem och deltagare ska slippa störande moment i pågående aktivitet och för att träningen ska bli så bra som möjligt. Det minskar också skaderisken, då aktiviteterna alltid börjar med uppvärmning.

 

Bokning med mobila enheter 

Campushallens hemsida är responsive vilket innebär att den fungerar lika bra på mobila enheter som på datorer. Använd Campushallens hemsida och aktivitetsschemat för att boka in dina aktiviteter. Lägg gärna till aktivitetsschemat som ett bokmärke på helskärmen, så når du aktivitetsschemat snabbt och enkelt via din smartphone. Använder du hemsidan på en mobil enhet så har du också en genväg till »dina bokningar« direkt under menyknappen. Det gör att du snabbt och enkelt kan få en överblick av dina bokade aktiviteter. Även bokningar för behandlingar och personlig träning syns i denna lista.

 

 

Prenumerera på dina bokningar

Vi har en funktion på hemsidan som gör att du kan prenumerera på dina bokningar i din kalender. Det gör att du inte själv behöver lägga in bokningarna i kalendern utan de kommer upp automatiskt. Logga in på vår hemsida och gå in på »Min profil«. I högerspalten hittar du en länk som du kopierar och klistrar in som en prenumeration i din smartphone, kalenderapplikation eller webbtjänst du använder. Här hittar du instruktion om hur du gör.

 

 

Skriv ut veckoschema

I vårt aktivitetsschema på hemsidan kan du se alla aktiviteter som vi erbjuder samt sortera på olika val. Listan på hemsidan visas som en lång rullande lista med dagarna efter varandra. Vill du istället se aktiviteterna som ett veckoschema, från väster till höger, kan du skriva ut ett sådant eller spara som pdf. Sortera då på de aktiviteter som du vill ha. Välj en hel vecka, måndag till söndag och klicka på knappen »skriv ut veckoschema« längst upp till höger. Läs mer om hur du gör här.
Tänk på att vårt aktivitetsschema är dynamiskt och i vissa fall kan ändras från vecka till vecka.

 

Värdeskåp och hänglås

Om du använder våra skåp och vill låsa in dina saker behöver du ett hänglås. Har du inget så finns det att köpa i vår reception.
Vi tömmer alla skåp efter stängning, så lämna aldrig kvar dina saker över natten. Campushallen ansvarar inte för några värdesaker eller ägodelar utan utgår ifrån att du som besöker oss tar eget ansvar för dig själv och dina ägodelar.

 

 


Kort & medlemsförmåner

Frys ditt träningskort i upp till 90 dagar

Har du ett bundet årskort ger vi dig möjlighet att frysa ditt kort upp till 90 dagar oavsett skäl. Dagarna kan du fördela som du vill. Att frysa kortet kostar 150 kr för varje ny frysningsperiod du påbörjar.
Är träningskortet kopplat till autogiro så upphör månadsavgiften att debiteras under frysperioden. De frysta dagarna regleras med att bundet-datum för ditt årskort flyttas fram. Du kan när som helst avbryta din frysning.
 Du kan frysa ditt kort via receptionen eller via knappen nedan.

Frys kort

Frysningsperioden kan förlängas vid:

 • Uppvisande av sjukintyg där läkare avråder från träning under en viss period.
 • Med sjukintyg kan du även frysa klippkort, men då bara via receptionen.
 • Studier på annan ort eller utomlands. För att kunna frysa kortet behöver du visa datumsatt kurs- eller studieintyg för perioden.
 • I samband med förlossning. Maxperiod 2*90 dagar.
Tina ditt träningskort

Ditt träningskort tinas automatiskt efter 90 dagar, om inget annat stoppdatum angetts vid frysning. Vill du komma igång tidigare kan du kontakta receptionen, som ser till att du kan börja träna direkt!


Klubb Sverige

Nästa gång du hälsar på en vän eller släkting på annan ort eller reser hem över ett lov och vill träna, så kan du göra det!

Campushallen är ansluten till ett nätverk för ca 200 träningsanläggningar, KlubbSverige. Det ger dig som medlem med träningskort Alltid år och Dagtid år, möjlighet att träna på mängder av andra träningsanläggningar runt om i Norden.

Så här gör du:

Kontakta receptionen på Campushallen för att få ett lösenord för beställning av gästpass. 
Ett SMS skickas till din mobiltelefon med kod och en länk. Följ länken och registrera dig på KlubbSverige Mobil. 
Välj antal gästpass och betala.
Kolla in Medlemsklubbar som är anslutna till KlubbSverige Mobil.
Nu är du klar att träna över hela Sverige! För att nyttja tjänsten: skicka ett SMS med TRÄNA till 71120. Du får tillbaka ett gästpass-SMS som du visar i receptionen där du ska träna.
Endagspasset är giltigt i sex timmar och 30-dagarsperioden gäller 30 dagar från dagen och tiden då du fått det skickat till din mobil.

Här kan du läsa mer om KlubbSverige Mobil


Överlåtelse av träningskort till annan person

Om du har köpt ett bundet årskort ger vi dig möjlighet att överlåta detta till en annan person. Överlåta ett kort kan du göra i vår reception eller genom att fylla i överlåtelseformuläret här på hemsidan. Kostnaden för att överlåta ett kort är 350 kr. Du, tillsammans med den som tar emot kortet, bestämmer vem som betalar avgiften.

 

Några punkter att tänka på vid överlåtelse av kort:

 • Medlemsavgiften på 50 kr är personlig och kan inte överlåtas. Personen som tar emot kortet behöver vara medlem eller bli medlem.
 • Överlåts ett årskort som köpts med rabatt till någon som inte är berättigad till samma rabatt, kommer resterande period på abonnemanget höjas till det pris mottagande person är berättigad till.
 • Giltigt studerandebevis behöver visas av mottagare om studentrabatt ska erhållas, likaså intyg för pensionär eller LiU-anställd.
 • Är kortet kopplat till autogiro eller autobetalning via betalkort så avslutas det för personen som överlåter kortet. Den nya ägaren av kortet kan sedan själv välja betalningssätt för resterande tid.

Överlåtelse via formulär
Enklast för alla är om båda kan komma samtidigt till receptionen vid överlåtelse av kortet. Skulle detta inte funka går det att fylla i detta distansöverlåtelseavtal. Avtalet fylls i av den som ska överlåta kortet och ska vara fullständigt ifyllt. För att kunna fylla i formuläret behöver du vara inloggad. Den person som ska ta över kortet gör det personligen i Campushallens reception.

Överlåtelseavtal

 

Om olyckan är framme- Olycksfallsförsäkring

Har du precis köpt träningskort eller anmält dig till någon av våra turneringar? 
Du kan känna dig trygg, som medlem är du försäkrad!

Från och med den 1 januari 2017 gäller studentidrottens olycksfallsförsäkring för dig som medlem. Försäkringen gäller för olycksfallsskador som inträffar när du som medlem deltar i våra aktiviteter. Den gäller också under direkt färd till och från våra aktiviteter.

Läs mer om villkoren för försäkringen och hur du anmäler en skada

Medlemsavgiften är 50 kr/år och betalas i samband med köp av träningskort och om du anmält dig till någon av våra turneringar eller tävlingar.

 


Medlemsavtal

När du köper ett träningskort hos Campushallen skrivs ett avtal mellan dig som kund och LSIF/Campushallen. Här har du möjlighet att läsa hela avtalet innan du köper träningskortet.

 


Åldersgränser

För att träna på Campushallen behöver du vara minst 16 år eller fylla 16 år under det aktuella året. Det gäller för alla våra aktiviteter och i gymmet av säkerhetsskäl och för att vi inte har verksamhet och kommunikation anpassad till barn.

Om du som förälder vill träna och ha med dig barn, är du välkommen vardagar klockan 06:00–11:00. Barnet ska då under hela vistelsen vara placerad i barnvagn eller i babyskydd (bilbarnstol). Träningen sker på speciella platser i gymmet, maskinpark (direkt in till höger från entrén sett) på plan ett samt hela plan två. Vid vått eller smutsigt väglag ska hjulskydd användas eller så torkas hjulen av. 
För amning och byte av blöja hänvisar vi dig till lobbyn där det finns WC med skötbord samt yta där du kan slå dig ner i vår lounge. 
Träning med medtaget barn sker på egen risk och ansvaret för att barnet inte kommer till skada ligger på dig som förälder.

Barn som inte längre sitter i barnvagn får inte vara med tränande förälder i gymmet eller under pågående aktivitet. Däremot välkomnar vi barn att sitta ner på allmänna ytor så som Insikten och lobbyn, där de kan invänta föräldern under pågående träning. Våra lokaler erbjuder gratis Wifi. Barn vistas i våra lokaler på förälderns ansvar.

Tonåringar som fyller 13 år under det aktuella året är välkomna att träna med vuxens sällskap, d.v.s. någon som är över 18 år. Personen ansvarar då för tonåringen och skriver på ett avtal för detta. Båda betalar för ett träningskort, enkelbiljett eller använder en provträning.

Träningskort
För att starta ett eget autogiro så måste du vara 18 år. Det går bra att någon som är över 18 år står för betalningen om du själv uppnått åldern. Vid köp av träningskort för barn under 16 år gäller priset med studentrabatt. Både barn och person över 18 år skriver under ett avtal, där det intygas att barnet tränar i sällskap av myndig person.

Hall- och lokalhyra
För ban-, hall- eller lokalhyra har vi ingen åldersgräns för deltagarna. Vill du hyra en lokal för barnkalas så är du välkommen med din förfrågan! Det som är viktigt för oss och alla andra medlemmar är att du, och eventuella barn, visar hänsyn så att alla kan utöva sina respektive aktiviteter.

Behandling
För massagebehandlingar gäller Kroppsterapeuternas Yrkesförbunds rekommendationer för massage. Vi ger inte behandlingar till barn under åtta år. I åldern 8-16 år ges behandling i samråd med målsman och friskvårdsansvarig.
Friskvårdsansvarig når du via mail.

Uppsägning av kort 

I medlemsavtalet står att läsa: För träningskort som inte är bundna över en längre tid men som betalas löpande varje månad, behöver kunden senast den 15:e säga upp abonnemanget om inte dragning för nästkommande månad ska göras.

Så här säger du upp ditt träningskort via vår betalportal

1.    Gå till www.bokning.campushallen.se
2.    Logga in med dina användaruppgifter
3.    Klicka på ditt namn - välj "Mina sidor"
4.    Gå till "Överblick" 
5.    Se aktuellt abonnemang i listan och välj "Administrera"
6.    Uppsägningsorsak är obligatorisk

Välkommen!

Gruppträning

Lär dig gymträning!

För dig som vill börja styrketräna. Grundläggande styrketräning i grupp.

Läs mer och boka
Personlig träning

Zen Coaching

"Vilken upplevelse, från ett virrvarr av tankar och känslor till ett lugn fullt av klarhet.” Isa, studerande

Läs mer om Zen Coaching
Personlig träning

MammaMage

Campushallen presenterar nu vår helt egen certifierade MammaMage-tränare! Stärk kroppen före eller efter förlossningen.

Läs mer om MammaMage